Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P. R. [ Beta ]

27. 09. 2024. 15:20 >> 15:19
Čitaj mi:

PREUZELI ODGOVORNOST

Jemenski Huti ispalili raketu na Tel Aviv i dron na Aškelon?

Jemenski pobunjenici Huti preuzeli su danas odgovornost za raketni i napad dronom čija je meta, kako tvrde, rano jutros bio Izrael.

Brigadni general Jahja Sari, vojni portparol Huta, potvrdio je napad u unaprijed snimljenoj izjavi koju su objavili Huti, prenio je Asošiejted pres. On je naveo da su pobunjenici ispalili i balističku raketu na Tel Aviv i dron na Aškelon.

Izrael nije potvrdio napad dronom, niti je bilo izvještaja o povredama.

Izraelska vojska je ranije danas saopštila da je koristila raketu presretač tipa Strijela da obori raketu Hutija, nakon što su se oglasile sirene i čule eksplozije.

AP navodi da je to drugi napad Huta ove nedelje čiji je cilj Tel Aviv. Današnje ispaljivanje rakete i drona objavljeno je u vrijeme kada je Izrael pojačao vazdušne napade na libanski Hezbolah. I Hezbolah i Hute podržava Iran.

Vojni portparol Huta je rekao da njihove operacije neće stati dok ne prestanu izraelske ofanzive u Gazi i Libanu.

Gotovo 700 ljudi je ubijeno u Libanu od ponedjeljka u sukobu Izraela i Hezbolaha najjačem za više od 18 godina.

Hezbolah ispaljuje rakete na sjever Izraela skoro već godinu dana u znak podrške svom savezniku palestinskom Hamasu u ratu protiv Izraela u Gazi u kojem je poginulo više od 41.500 ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније