Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Beta ]

26. 09. 2024. 20:06 >> 20:06
Čitaj mi:

uprkos najavi nastavka borbe

Netanjahu će u UN razgovarati o predlogu za prekid vatre u Libanu

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu će razgovarati o predlogu za privremeni prekid vatre na sastancima tokom zasijedanja Generalne skupštine UN, izjavio je danas jedan izraelski zvaničnik za CNN.

I mada je Netanjahu odbacio sugestije da će prekid vatre biti neminovan i umjesto toga najavio da će izraelska vojska nastaviti borbu punom snagom, kako je saopštio njegov kabinet, izvor je rekao da izraelski lider nije porekao izvještaje da SAD vrše pritisak za uspostavljanje tronedjeljnog prekida vatre.

Plan o prekidu vatre koji predložili SAD i njeni saveznici je pokušaj da se spriječi širi rat u regionu.

Detalji o planu nisu otkriveni, ali se zna da SAD i saveznici vrše pritisak na prekid vatre koji bi omogućio pauzu u borbama tokom tri nedjelje i prostor za diplomatiju.

Američki predsjednik Džozef Bajden je rekao da su plan podržale SAD, Australija, Kanada, EU, Francuska, Njemačka, Italija, Japan, Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati i Katar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније