Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ N1 ]

18. 09. 2024. 09:24 >> 09:40
Čitaj mi:

LOŠE VREMENSKE PRILIKE

U Francuskoj ove godine gotovo 20 odsto manje vina nego 2023.

Ljubitelje kvalitetnog vina ne raduju vijesti koje dolaze iz Francuske. Loše vremenske prilike ove godine imale su "katastrofalan" uticaj na organske vinograde na zapadu ove zemlje. Ove godine je u Francuskoj proizvedeno gotovo 20 odsto manje vina nego prethodne.

Na jednom imanju nedaleko od Nanta, oskudna berba grožđa ove godine ostavlja gorak ukus 52-godišnjem vinogradaru Vinsentu Barbieru, koji ne pamti ovakav udarac za proizvodnju organskog musketa.

Prvih šest mjeseci 2024. godine bilo je veoma kišovito, sa malo sunčeve svjetlosti. Plijesan je ozbiljno oštetila Barbierove usjeve, pretvarajući listove vinove loze u tamno smeđe i uništavajući grožđe zbog gljivica.

Ovaj farmer obično zapošljava 20 ljudi za berbu grožđa u ovom periodu. Ali ovog puta, samo osam berača je pokušavalo da spasi šta se spasiti može.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније