Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.L.B./RTS.rs

11. 09. 2024. 08:25 >> 08:24
Čitaj mi:

"Potrebno hitno primirje"

Šef SZO: Vakcinacija nema smisla ako ljudi ginu svakog dana

Generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Gebrejesus objavio je na Iksu (Tviteru) da ni vakcinacija, kao ni bilo koji drugi lijek, ne može da spasi civile u Pojasu Gaze od smrti, ukoliko se nastavi sa ratnim akcijama u palestinskoj enklavi.

"Ništa ne može da pomogne u tako strašnim uslovima. Bombarduju se područja koja bi formalno trebalo da budu bezbijedna. Napad na Kan Junis još jednom je pokazao potrebu za hitnim prekidom vatre", napisao je Gebrejesus, aludirajući na jučerašnju operaciju izraelske vojske (IDF) u rejonu palestinskog izbjegličkog kampa, u kojoj je poginulo najmanje 40 civila, a ranjeno njih 60.

IDF tvrdi da je meta bio komandni centar Hamasa, a ova organizacija i lokalni mediji navode da su stradali nedužni Palestinci.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније