Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina biznis/M.L.B.

11. 09. 2024. 08:14 >> 08:14
Čitaj mi:

Volkswagen

Ukidaju radničke garancije

Volkswagen je obavijestio sindikalnu organizaciju IG Metal da ukida niz ugovora o radu i garanciju radnih mjesta do 2029. godine u šest fabrika u Njemačkoj, saopštio je sindikat.

Najveći evropski proizvođač automobila otkazao je decenijama staru garanciju za zapošljavanje u sklopu akcije smanjenja troškova koja je izazvala spor sa radnicima, prenose Nezavisne novine.

Volkswagen preduzima ove mjere da bi mogao da se takmiči sa azijskim rivalima i njihovim jeftinijim automobilima.

Prethodno je zaprijetio da bi mogao da zatvori fabrike u Njemačkoj prvi put u osamdesetsedmogodišnjoj istoriji, što je izazvalo šok u globalnom automobilskom sektoru i zabrinutost u njemačkoj Vladi.

Šef radničkog savjeta u kompaniji obećao je žestok otpor otpuštanjima i zatvaranju fabrika, okrivljujući upravu za probleme koji su zahvatili Volkswagen.

IG Metal saopštio je ranije da bi mogao da razmotri prelazak na četvorodnevnu radnu sedmicu kao alternativu zatvaranju fabrika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније