Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ N1 ]

10. 09. 2024. 16:55 >> 16:55
2
Čitaj mi:

REAKCIJE se ne stišavaju

Švajcarska političarka izrešetala sliku Bogorodice sa Isusom

Ne stišavaju se reakcije na potez švajcarske političarke Sanije Ameti koja je, vježbajući pucanje, izrešetala sliku Bogorodice sa Isusom.

Omladina desničarske Švajcarske narodne stranke podnijela je krivičnu prijavu protiv Ameti zbog kršenja slobode vjere i bogosluženja, objavila je ta stranka. Nikolas Rimoldi, osnivač Mass-Voll pokreta, pokrenutog kao protest protiv pandemijskih mjera, takođe je najavio da će podnijeti prijavu.

Nakon što je švajcarski dnevnik Blick izvijestio o slikama koje je Ameti, inače poreklom Albanka, objavila na Instagramu u nedjelju, nije trebalo dugo da 32-godišnja političarka odgovori na kritike. Obrisala je slike i napisala da nije bila svjesna što je učinila te je zatražila oproštaj.

Ali, nije se završilo na tome.

Usred kritika, Ameti je podnijela ostavku na mjesto vođstva Zelenih liberala u Cirihu, prenosi Index.

Stranka takođe razmatra postupak isključenja, prema izvještaju švajcarske javne televizije SRF.

“Po mišljenju vođstva stranke, dalje članstvo Sanije Ameti u Zelenim liberalima naštetilo bi ugledu stranke. Kako bi se spriječila dalja šteta, stranka zahtijeva da se odmah pokrene postupak isključenja”, saopštila je stranka.

Ameti je kao metu za pucački trening iskoristila katalog aukcijske kuće Koler, i to prikaz Marije s malim Isusom u naručju.

Na Instagramu je Ameti, koja u slobodno vrijeme i inače voli da puca, objavila dvije fotografije sa pucanja na sliku Marije i Isusa.

Na fotografiji na kojoj je izbliza uslikana izrešetana slika, primijetno je dvadesetak rupa od metaka.

Ameti je rekla da je slučajno imala umjetnički katalog kod sebe i da nije obraćala pažnju na vjerski sadržaj slike.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније