Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R.

10. 09. 2024. 11:12 >> 11:07

"odgovorna nuklearna sila"

Kim želi da razvija nuklearni arsenal

Sjevernokorejski lider Kim Džong Un izjavio je danas da želi kontinuirano da razvija nuklearni arsenal svoje zemlje, ističući i da je Sjeverna Koreja "odgovorna nuklearna sila", javili su sjevernokorejski zvanični mediji.

Zbog "raznovrsnijih prijetnji" Sjedinjenih Američkih Država i njenih saveznika, sjevernokorejske "nuklearne snage" i njene sposobnosti za raspoređivanje moraju biti "usavršene", izjavio je sjevernokorejski predsjednik.

Pjongjang će "udvostručiti" svoje napore kako bi njegove oružane snage, uključujući nuklearne snage, bile "potpuno spremne za borbu", rekao je Kim tokom obilježavanja 76. godišnjice osnivanja Demokratske Narodne Republike Koreje.

Međutim, kako je dodao Kim Džong Un, Sjeverna Koreja je "odgovorna nuklearna sila".

"Naše nuklearno oružje, koje se koristi da nas brani, nije prijetnja nikome", rekao je sjevernokorejski lider.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније