Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ N1 ]

07. 09. 2024. 22:05 >> 22:06

OSTIN

Šef Pentagona: Rat može brzo da se završi, ako Putin povuče trupe

Američki ministar odbrane Lojd Ostin izjavio je da tokom sastanka Kontakt grupe za odbranu Ukrajine nije bilo riječi o mirovnom planu koji ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski namjerava da predstavi predsjedniku SAD Džozefu Bajdenu.

On je istakao da bi rat mogao da se završi veoma brzo ako ruski predsjednik Vladimir Putin odluči da povuče svoje trupe sa okupiranih teritorija u Ukrajini.

„Ovo je nešto što Putin može da okonča veoma brzo ako samo donese jednostavnu i ispravnu odluku da poništi ono što je uradio. Što se tiče apsolutne pobjede, zaista zavisi kako je definišete. Ukrajina je fokusirana na zaštitu svoje suverene teritorije“, naveo je Ostin na konferenciji za novinare.

Šef Pentagona je izrazio uverenje da će plan pobede Zelenski predstaviti Bajdenu i drugim liderima „prvom prilikom“.

„Imao sam priliku da provedem neko vreme sa predsednikom Zelenskim, a sjetićete se da je Zelenski iznio svoje planove i ciljeve tokom uvodnih komentara. Ali što se tiče plana za pobjedu, o tome nismo razgovarali“, rekao je Ostin, prenosi Interfaks Ukrajina.

On je ponovio da će partneri, uključujući Sjedinjene Američke Države, nastaviti da čine sve što je moguće da im pomognu u tome.

„Znate koji su ciljevi i zadaci Rusije – mi od samog početka znamo da žele da pripoje Ukrajinu jer ne vjeruju da je Ukrajina dobronamjerna zemlja“, dodao je.

Američki ministar odbrane je rekao da misli da će se sukob na kraju riješiti za pregovaračkim stolom, ali da je teško predvidjeti kada će taj trenutak doći.

„Zbog toga ćemo nastaviti da radimo na tome da Ukrajinu stavimo u najbolju moguću poziciju kada i ako taj dan dođe u budućnosti“, zaključio je šef Pentagona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније