Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ Tanjug ]

07. 09. 2024. 18:43 >> 19:11
Čitaj mi:

PREDSJEDNIK TURSKE

"Jedino savez islamskih zemalja može zaustaviti izraelski banditizam"

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da islamske zemlje treba da formiraju savez protiv, kako je rekao, "rastuće prijetnje ekspanzionizma" iz Izraela.

On je to izjavio nakon što su palestinski i turski zvaničnici saopštili da su izraelski vojnici ubili ženu američko-turske nacionalnosti koja je juče učestvovala u protestu protiv širenja naselja na Zapadnoj obali koju je okupirao Izrael, preneo je Rojters.

"Jedini korak koji će zaustaviti izraelsku aroganciju, izraelski banditizam i izraelski državni terorizam je savez islamskih zemalja", rekao je Erdogan na događaju koju su organizovala udruženja islamskih škola u blizini Istanbula.

On je rekao da nedavni koraci koje je Turska preduzela da poboljša veze sa Egiptom i Sirijom imaju za cilj "formiranje linije solidarnosti protiv rastuće prijetnje ekspanzionizma", za koju je rekao da, takođe, prijeti Libanu i Siriji.

Erdogan je ove nedjelje ugostio predsjednika Egipta Abdela Fataha al-Sisija u Ankari sa kojim je rezgovarao o ratu u Gazi i načinima daljeg popravljanja davno zamrznutih veza tokom prve takve predsjedničke posjete u posljednjih 12 godina.

Veze između njih počele su da se odmrzavaju 2020. godine kada je Turska počela da preduzima diplomatske napore da se smanje tenzije sa otuđenim regionalnim rivalima, uključujući Ujedinjene Arapske Emirate i Saudijsku Arabiju, prenosi Tanjug.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније