Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta/M.L.B.

07. 09. 2024. 20:37 >> 20:37
Čitaj mi:

obavještajne agencije

Šefovi CIA i MI6 u rijetkoj zajedničkoj izjavi apelovali na mir u Gazi

Šefovi američke i britanske obavještajne agencije su danas u rijetkoj izjavi te vrste, uz to i zajedničkoj, rekli da "neprekidno rade" na prekidu vatre u Gazi i da traže mir.

Direktor agencije CIA Vilijam Berns (William Burns) i šef britanske spoljne službe MI6 Ričard Mur (Richard Moore) rekli su da njihove agencije "koriste naše obavještajne kanale da bi snažno podstakle obuzdavanje (rata) i deeskalaciju".

U članku za Fajnenšel tajms, dvojica direktora su rekla da bi prekid vatre u ratu između Izraela i Hamasa "mogao okončati patnju i užasan gubitak života palestinskih civila i vratiti kući taoce (Hamasa) poslije 11 mjeseci paklenog zatočeništva".

Berns je bio u velikoj mjeri uključen u napore da se postigne okončanje borbi, putujući u Egipat u avgustu na razgovore na visokom nivou sa ciljem da se postigne dogovor o taocima i barem privremeno zaustavi sukob.

Za sada nema sporazuma, iako zvaničnici Sjedinjenih Država insistiraju da je dogovor blizu.

Američki predsjednik Džozef Bajden je nedavno rekao da je nijerešeno "još nekoliko pitanja".

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je, međutim, rekao da su "potpuno netačni" izvještaji o proboju u pregovorima.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније