Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.V. [ Tanjug ]

07. 09. 2024. 13:23 >> 13:23

ZAHTJEV

Argentina zatražila od MKS-a da izda nalog za hapšenje Nikolasa Madura

Argentina je zatražila od Međunarodnog krivičnog suda (MKS) da izda nalog za hapšenje predsjednika Venecuele Nikolasa Madura, zbog navodnih zločina protiv čovječnosti koje je, kako tvrdi, njegova vlada počinila nakon izbora u julu.

Buenos Ajres će u ponedeljak podnijeti sudu zahtjev pismo u kojem će tražiti izdavanje naloga za hapšenje Madura i drugih članova njegove vlade, saopštilo je argentinsko Ministarstvo spoljnih poslova u petak.

To saopštenje je stiglo istog dana kada su zahtjevi za imigraciju ublaženi za državljane Venecuele, naglašavajući kritičan pogled vlade argentinskog predsjednika Havijera Mileija prema Maduru.

Ranije danas, dva venecuelanska opozicionara, koja se nalaze u argentinskoj ambasadi u Karakasu, na društvenim mrežama su objavili da su venecuelanske snage bezbjednosti opkolile zgradu argentinske misije u prestonici.

Oni su situaciju opisali kao ''opsadu'', koju vrši Madurova vlada, prenosi Ansa.

Po riječima Pedra Uručurtua, saradnika opozicione liderke Marije Korine Mačado, na licu mjesta se nalaze patrole i naoružani agenti sa kapuljačama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније