Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Anadolija ]

27. 08. 2024. 12:06 >> 12:06
Čitaj mi:

cenzura sadržaja o kovidu

Zakerberg: Bajdenova administracija vršila pritisak na Metu

Mark Zakerberg, suosnivač društvene mreže Fejsbuk i izvršni direktor njene matične kompanije Meta, izjavio je da je administracija američkog predsjednika Džozefa Bajdena vršila pritisak na kompaniju da "cenzuriše" specifične sadržaje o kovidu-19 tokom pandemije.

„Godine 2021. visoki zvaničnici iz Bajdenove administracije, uključujući Bijelu kuću, mjesecima su više puta vršili pritisak na naše timove da cenzurišu određene sadržaje o kovidu-19, uključujući humor i satiru, i izrazili su dosta frustracije našim timovima kada to nisu uradili“, naveo je Zakerberg, prenosi Rojters.

Rekao je da su pod pritiskom donijeli konačnu odluku o uklanjanju sadržaja i preuzimanju odgovornosti za promjene politike kovida-19.

„Vjerujem da je pritisak vlade bio pogrešan i žalim što nismo bili otvoreniji o tome. Čvrsto osjećam da ne bi trebalo da kompromitujemo naše standarde sadržaja zbog pritiska bilo koje administracije u oba smjera – i spremni smo da se povučemo ako se ovako nešto ponovi“, kazao je Zakerberg.

Potvrdio je i da neće obezbijediti dodatna sredstva za podršku izbornoj infrastrukturi preko Čen Zakerberg inicijative, njegove filantropske organizacije.

Objasnio je da su prethodni doprinosi percipirani kao „koristi jednoj strani u odnosu na drugu“.

„Moj cilj je da budem neutralan i da ne igram ulogu na ovaj ili onaj način – ili čak da izgledam kao da igram ulogu. Tako da ne planiram da dam sličan doprinos u ovom ciklusu“, rekao je Zakerberg.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније