Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Mina business ]

27. 08. 2024. 07:41 >> 07:41
Čitaj mi:

stopa nezaposlenosti pala

Sve više posla u Norveškoj

Sezonski prilagođena stopa nezaposlenosti u Norveškoj u julu je pala na 3,9 odsto, sa junskih 4,1 odsto, i sada je najniža za posljednih pet mjeseci, objavio je Centralni zavod za statistiku (SSB).

U julu je broj nezaposlenih u Norveškoj pao pet hiljada na 118 hiljada, dok je broj zaposlenih bio stabilan na 2,88 miliona.

Stopa zaposlenosti u Norveškoj je u julu blago pala sa junskih 69,8 na 69,7 odsto, prenosi Tanjug.

Kako se navodi, nezaposlenost mladih između 15 i 24 godine je takođe pala na mjesečnom nivou i to sa junskih 12,1 odsto na 11,9 odsto.

Godišnja stopa inflacije u Norveškoj je u julu porasla sa 2,6 na 2,8 odsto, dok je na mjesečnom nivou rast cijena bio 0,5 odsto.

Izveštaj o avgustovskoj inflaciji u Norveškoj će biti objavljen 10. septembra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније