Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.V. [ Politika ]

22. 08. 2024. 15:36 >> 15:36
Čitaj mi:

KENIJA

Ubio 42 žene pa pobjegao iz zatvora

Glavni osumnjičeni za zvjerska, masovna ubistva 42 žene, tridesettrogodišnji Kolins Džumaisi pobjegao je u utorak iz pritvora u Policijskoj stanici „Gigiri” u Keniji, i još nije pronađen.

"Džumaisi je pobjegao zajedno sa još dvanaestoricom uhapšenih stranih državljana iz Eritreje, koji su bili u policijskom pritvoru. Opsežna policijska potraga je u toku. Djelovi grada oko policijske stanice su blokirani. Policija čini sve da pronađe bjegunce”, kaže Rezila Onjango, portparolka kenijske policije.

Džumaisi je, piše "Politika", uhapšen nakon jezivog otkrića osakaćenih djelova ljudskih tela bačenih na deponiju u kenijskom glavnom gradu.

U zatvoru je od 15. jula, kada je uhvaćen u blizini jednog sportskog bara u Najrobiju, gdje je gledao televizijski prenos finalne utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu.

Nakon hapšenja Kolins je priznao da je ubio 42 žene, čiji su djelovi tela pronađeni na deponiji u naselju Mukuru, u Najrobiju. Međutim, tokom istrage je povukao svoje priznanje, tvrdeći da mu je priznanje bilo iznuđeno u pritvorskoj jedinici suda.

Protiv Džumaisija je podignuta optužnica koja ga tereti za masovna ubistva počinjena u periodu od dvije godine, od početka 2002. godine do 11. jula ove godine.

Prema optužnici, prva žrtva je bila njegova supruga, koju je udavio tokom porodične svađe u kućici u neposrednoj blizini gradske deponije, u kojoj su zajedno živjeli. Mačetom je iskasapio tijelo nesrećne žene, spakovao ga u plastičnu vreću i potom ga odnio do deponije i bacio.

Kenijska nacionalna komisija za zaštitu ljudskih prava je prošlog mjeseca saopštila da je na deponiji u napuštenom kamenolomu u blizini naselja Mukuru pronađeno deset masakriranih ženskih tela umotanih u plastične vreće, što je pokrenulo policijsku istragu i dovelo do hapšenja Džumaisija.

Šef Direktorata za istragu teških ubistava u Keniji Muhamed Amin rekao je nakon njegovog hapšenja da je Džumaisi priznao da je ubio 42 žene tokom dvogodišnjeg perioda i da je svoju ženu prvu ubio.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније