Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.V. [ RSE ]

19. 08. 2024. 14:52 >> 14:52

dvije države

Južna Koreja i SAD pokrenuli ljetne vojne vježbe

Južna Koreja i Sjedinjene Države su u ponedjeljak pokrenule godišnje ljetne vojne vježbe kako bi ojačale zajedničku spremnost da se odbrane od sjevernokorejskog oružja i cyber prijetnji.

Vježbe Ulchi Freedom Shield, koje će trajati do 29. avgusta, provode se dok Sjeverna Koreja nastavlja da razvija nuklearni i raketni program te pokušava da lansira izviđačke satelite, piše Reuters.

Vježbe će da odražavaju "realne prijetnje" u svim domenama, uključujući raketne prijetnje Sjeverne Koreje, ali i ometanje GPS-a, cyber napade i druge lekcije naučene iz nedavnih incidenata, saopštile su vojske dviju zemalja.

Južna Koreja će odvojeno da izvede simultane vježbe civilne odbrane Ulchi pod vodstvom vlade, prema scenariju nuklearnog napada Sjeverne Koreje, rekli su zvaničnici.

Južnokorejski predsjednik Yoon Suk Yeol je pozvao na punu pripravnost protiv Sjeverne Koreje, opisujući je kao "najmanje promišljenu i najiracionalniju zemlju na svijetu".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније