Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Beta ]

13. 08. 2024. 08:21 >> 08:22
Čitaj mi:

stižu pojačanja vatrogascima

Grčka: Pronađeno tijelo u izgorjeloj fabrici, bijesne požari

Tijelo, po svoj prilici 60-godišnje žene, je pronađeno danas u izgorjeloj fabrici u jednom od više velikim požara koji su zahvatili sjeveroistočno predgrađe glavnog grada Grčke, javila je novinska agencija ANA.

Tijelo je otkriveno u fabrici Patima Halandriu u atinskoj opštini čijih je 70.000 stanovnika juče djelimično evakuisano.

Stotine vatrogasaca nastavljaju danas da se bore protiv požara koji su podstaknuti snažnim vjetrom na nekim mjestima dostigli visinu od 25 metara i formiraju "plameni front" od oko 30 kilometara, javila je državna televizija ERT.

Požar čiji dim prekriva deo glavnog grada počeo je u nedjelju popodne u Varanvasu, 35 kilometara sjeveroistočno od Atine i zbog njegovog brzog širenja Grčka je uputila apel za pomoć.

Grčka je zatražila pomoć drugih zemalja, aktiviravši zajednički mehanizam civilne zaštite koji je ustanovila Evropska unija (EU).

Očekuje se da će danas stići pomoć iz više zemalja EU, kao i iz Turske i Srbije, piše Frans pres.

Francuska agencija Frans pres javila je da prvi kontingent od 91 vatrogasca krenuo rano jutros iz jugoistične Francuske sa više vozila za borbu protiv požara za Grčku, gdje je veliki požar na prilazu glavnom gradu Atini.

Oni su dio od oko 180 vatrogasaca i spasilaca ali i oko 55 kamiona poslatih za pomoć Grčkoj u okviru mehanizma za civilnu zaštitu Evropske unije oformljenog 2001.godine. Njihovo slanje juče je najavio francuski ministar unutrašnji poslova Žerald Darmanen.

Ogroman požar na sjevernoj periferiji Atine otrgao se juče kontroli pod uticajem vjetrova koji su omeli napore stotina vatrogasaca i aviona "kanadera" da zauzdaju vatrenu stihiju, pa je proglašena evakuacija iz nekoliko oblasti nadomak glavnog grada Grčke.

Požar, koji se brzo širi, bacao je plamenove čak 25 metara u vis.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније