Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Beta ]

11. 08. 2024. 16:00 >> 16:02
Čitaj mi:

TRAGA SE ZA PREŽIVJELIMA

U urušavanju deponije smeća u glavnom gradu Ugande 12 poginulih

Broj poginulih u urušavanju velike deponije smeća u Kampali, glavnom gradu Ugande, porastao je na 12, a potraga za preživjelima se nastavlja, saopštila je policija danas.Kako javljaju lokalni mediji, kuće, ljudi i stoka zatrpani su odronom otpada koji su izazvale obilne kiše.

Gradonačelnik Kampale Erijas Lukvago rekao je juče da je deponija Kitezi, površine 14 hektara, koja se nalazi u okrugu na sjeveru prijestonice – prepunjena.

„Do sada smo izvukli 12 tijela sa đubrišta i spasili 14 osoba“, rekao je portparol policije u Kampali Patrik Onjango za AFP u nedelju, dodajući da se potraga nastavlja.

U prethodnom izvještaju, koji je u subotu dala uprava glavnog grada Kampale (KCCA), koja upravlja tom lokacijom, prijavljeno je osam smrtnih slučajeva, uključujući i dvoje djece.

„Akcija spasavanja se nastavlja sve dok ne budemo sigurni da niko nije ostao zarobljen ispod smeća“, rekao je on i dodao da je tokom te akcije spaseno i nekoliko životinja, uključujući i jednog psa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније