Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ RSE ]

07. 08. 2024. 08:40 >> 08:40
1

PO TUŽBI JUŽNE AFRIKE

Turska se danas pridružuje tužbi protiv Izraela za genocid pred MSP-om

Turska će se danas pridružiti tužbi Južne Afrike protiv Izreala za genocid u Gazi pred Međunarodnim sudom pravde (MSP) u Hagu.

"Intervencija Turske gura međunarodnu zajednicu da prepozna i odgovori na humanitarnu krizu u Gazi“, rekao je izvor Rojtersa.

Turska je u maju najavila da će se da se pridružiti slučaju koji je pokrenula Južna Afrika pošto je pojačala mjere protiv Izraela zbog napada na Gazu, dodajući da će njena prijava pratiti neophodne pravne pripreme.

Izrael je u više navrata odbacio optužbe slučaja za genocid kao neosnovane, tvrdeći na sudu da su njegove operacije u Gazi samoodbrana i da su usmjerene na militante Hamasa koji su napali Izrael 7. oktobra.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније