Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ R.B. ]

04. 08. 2024. 22:26 >> 22:27

NEGIRALI PRIPRAVNOST

Izraelska vojska: Za sada nema promjene u politici odbrane

Izraelska vojska je večeras saopštila da za sada nema promjene u politici odbrane, dok Iran i njegovi saveznici pripremaju odgovor na napade koji se pripisuju Izraelu.

"Naglašavam da se, u ovom trenutku, odbrambena politika Komande unutrašnjeg fronta nije promijenila", rekao je portparol vojske kontraadmiral Danijel Hagari novinarima, odgovarajući na "razne izvještaje i glasine" da je Izrael stavljen u stanje pripravnosti.

Komanda unutrašnjeg fronta je krilo izraelske vojske koja se bavi zaštitom civila u vremenima rata i vanrednih situacija, uključujući prirodne katastrofe.

Hagari i drugi visoki izraelski vojni i vladini zvaničnici, uključujući premijera Benjamina Netanjahua, više puta su govorili da je zemlja spremna da se nosi sa svakim napadom.

Tenzije su veoma visoke na Bliskom istoku poslije prijetnji odgovorom Irana, palestinskog Hamasa i libanskog Hezbolaha na ubistvo lidera Hamasa Ismaila Hanijea u sredu u Teheranu, koji se pripisuje Izraelu, dan nakon izraelskog udara u kojem je ubijen vojni lider Hezbolaha Fuad Šokr blizu Bejruta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније