Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ R.B. ]

03. 08. 2024. 11:16 >> 11:19

NOVI UDARI

Rusija oborila 76 ukrajinskih dronova, ali skladišta nafte ipak gore

Rusija je saopštila da je noćas i jutros oborila 76 ukrajinskih dronova, kojima su ciljana naftna skladišta, ali ona ipak gore.

Većina dronova je presretnuta i uništena u regionima koji se graniče sa Ukrajinom, Rostova na Donu gdje se nalazi generalštab ruske operacije u Ukrajini, njih 36, zatim u Kurskoj oblasti, osam, u Belgorodu 10, kao i 17 u regionu Orlov, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

U oblasti Belgoroda u napadu dronova ciljano je skladište nafte u okrugu Gubkine gdje je izazvan požar koji je brzo savladan, prema regionalnom guverneru Vjačeslavu Gladkovu.

U drugom udaru pogođeno je vozilo u selu Saltikovo i povrijeđen vozač, rekao je Gladkov preko Telegrama.

U regionu Rostov koji se graniči sa Ukrajinom napad sa šest dronova noćas je ciljao skladište nafte i više rezervoara nafte se zapalilo u okrugu Kamenski, rekao je šef lokalne uprave Vladimir Savin.

Više od 90 vatrogasaca i 33 vozila poslata su na to mjesto da savladaju požar, dodao je on preko Telegrama.

Rusija gotovo svakodnevno javlja da je uništila ukrajinske dronove ispaljene na njenu teritoriju.

Kijev je objavio da izvodi udare kao odgovor na rusko dvogodišnje bombardovanje, kao i da prvenstveno cilja vojne i industrijske ciljeve.

Ukrajinska vojska objavila je danas da je noćas oborila 24 ruska drona, i to u regionima Herson, Odesa, Mikolajev, Poltava, Dnjepopetrovsk i Kijev.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније