Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Politika [ R.B. ]

03. 08. 2024. 09:24 >> 09:24
Čitaj mi:

12 NESTALIH

Najmanje dvije osobe poginule u klizištima u Kini

Najmanje dvije osobe poginule su u klizištima nakon poplava, a najmanje 12 se vodi kao nestalo u kineskoj jugozapadnoj provinciji Sečuan.

Tokom noći u Kangdingu, planinskom regionu u zapadnom dijelu Sečuana, klizišta su uništila kuće u jednom selu, gdje su umrle dvije osobe, dok se 12 vodi kao nestalo u tom mjestu, javila je televizija CCTV, prenosi Rojters, javlja Tanjug.

Most koji povezuje dva tunela na auto-putu koji povezuje Kangding i grad Jan, srušio se jutros, zbog čega su tri vozila pala sa auto-puta.

Kinu su ovog leta potresle rekordne kiše i toplotni talasi, a naučnici upozoravaju na ekstremnije vremenske uslove koje su izazvane klimatskim promjenama.

U urušavanju mosta na autoputu prije dvije nedjelje, koje je bilo izazvano iznenadnim poplavama u sjeverozapadnoj provinciji Šanksi, poginulo je 38 ljudi, saopštile su juče lokalne vlasti.

Uprkos akcijama potrage i spasavanja u protekle dvije nedjelje, 24 osobe se vode kao nestale nakon urušavanja mosta u Šanksiju, u kojem je 25 vozila palo u rijeku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније