Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.L.B./Beta

01. 08. 2024. 15:47 >> 15:49
Čitaj mi:

napad nožem na času plesa

Objavljeno ime 17-godišnjaka osumnjičenog za ubistva djece u Britaniji

Identitet sedamnaestogodišnjaka uhapšenog i optuženog zbog ubistva tri djevojčice i pokušaja ubistva osmoro djece i dvoje odraslih tokom napada nožem na času plesa u britanskom gradu Sautportu, otkriven je danas na sudu u Liverpulu: to je Aksel Rudakubana, tamnoputi Britanac.

Sudija Endru Menari rekao je da, uprkos tome što optuženi nije punoljetan, njegovo ime može biti otkriveno jer će sljedeće nedjelje napuniti 18 godina.

Mladić se tereti za ubistvo Alise Dasilva Agiar (9), Bebe King (6) i Elsi Dot Stankomb (7) kada je u ponedjeljak napao publiku i učesnike časa plesa za djecu.

Policija nije otkrila motiv zločina.

Lažne vijesti i spekulacije na društvenim mrežama da je optuženi za ubistvo muslimanske vjeroispovesti i da je azilant dovela je do dvodnevnih nereda i sukoba između policije i demonstranata u Sautportu i Londonu.

Jedan od razloga za odustajanje od zahtjeva o anonimnosti optuženog su i nemiri širom zemlje, izjavio je sudija Menari i dodao da je u javnom interesu da se njegovo ime objavi.

On je odredio zadržavanje Rudakubana u pritvoru za maloljetnike i kazao da bi zadržavanje anonimnosti optuženog omogućilo onima "koji su spremni na nemire da nastave da šire dezinformacije".

Optuženi bi sljedeću srijedu trebalo da napuni 18 godina, što bi moglo da bude "dodatni izgovor za novi krug javnih nereda", rekao je Menari.

Tokom saslušanja, Rudakubana je prekrio lice i odbijao da govori. Odbio je i da potvrdi svoje ime.

On će sljedeći put biti izveden pred sud u Liverpulu 25. oktobra, a privremeno određeni datum početka suđenja koje bi trebalo da traje šest nedjelja je 20. januar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније