Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J.

29. 07. 2024. 09:14 >> 09:14
Čitaj mi:

ODLUKA GRADSKIH VLASTI

Povećane takse za turistički boravak u Barseloni

Masovni turizam, posebno u centralnim četvrtima Barselone, natjerao je gradske vlasti da donesu jednu odluku koja bi trebalo da odvrati turiste i vrati grad stanovnicima.

Oni će povećati cijenu turističke takse za putnike koji dolaze kruzerima na jednodnevne izlete i borave u gradu manje od 12 sati.

Gradonačelnik grada Barselona je naveo da turistička taksa za putnike kruzera trenutno iznosi sedam eura dnevno, ali nije rekao za koliko će taj iznos biti povećan.

Poskupljenje takse za boravak u Barseloni će po svemu sudeći biti znatno, posebno za turiste koji dolaze na jednodnevne izlete, prenosi B92.

U slučaju boravka turista manje od 12 sati, gradski javni prostor se praktično koristi bez ikakve koristi za grad, dok građani trpe najviše. Turisti moraju da poštuju destinaciju na koju dolaze, naveo je gradonačelnik ovog grada. Takođe je rekao da turisti, a ne poreski obveznici treba da plate lokalne projekte poput uvođenja klimatizacije u školama i slično.

Gradske vlasti su već odlučile da zabrane iznajmljivanje stanova turistima do 2029. godine, kako bi se smanjio nedostatak stambenog prostora za lokalno stanovništvo. Sve odobrene licence za kratkoročni najam, tačnije njih 10,1 hiljadu, i one na platformama poput Airbnb, neće biti produžene kad budu istekle novembra 2028. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније