Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

25. 07. 2024. 12:27 >> 12:27
Čitaj mi:

NAKON UDARA TAJFUNA

Teretni brod potonuo kod Tajvana, nestalo devet članova posade

Teretni brod koji plovi pod tanzanijskom zastavom potonuo je kod juga Tajvana i devet članova posade se vode kao nestali, objavile su jutros vlasti navodeći da je tu zemlju noćas pogodio snažni tajfun Gaemi.

Članovi posade iz Mjanmara su upotrijebili pojaseve za spasavanje, ali nije bilo čamaca za evakuaciju na brodu, rekao je Hsioa Huang-čang, predstavnik vatrogasaca na konferenciji za novinare na kojoj je govorio o tajfunu.

"Upali su u more i plutali", rekao je Hsiao i dodao da je teretni brod pozvan da im pomogne, a kada je brod stigao na mjesto potonuća oko 8.35 po lokalnom vremenu (2.35 po srednjeevropskkom vremenu) vidljivost je bila veoma slaba i vjetrovi suviše jaki, i da se potraga nastavlja.

On je rekao da će Tajvan poslati brodove i helikoptere u potragu čim vremenske okolnosti dozvole, ali da to za sada nije moguće.

Vijest o potonuću broda stigla je nekoliko sati pošto je snažni tajfun Gaemi direktno udario kopna Tajvana, sa vjetrovima koji su dostigli jačinu do 190 kilometara na sat. Meteorolozi očekuju da će to biti najsnažniji tajfun koji je pogodio ostrvo u posljednjih osam godina.

Do sada je dvoje ljudi stradalo u Tajvanu od posljedica udara tajfuna Gaemi.

Tajfun je prethodno prošao preko Filipina gdje je od njega stradalo 20 ljudi, a direktno je pogodio Tajvan u noći od srijede na četvrtak i sada se kreće ka Kini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније