Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

25. 07. 2024. 12:14 >> 12:13
Čitaj mi:

TRAMP NA MITINGU

"Bajdena smo pobijedili prije tri dana, Haris je 'ludača radikalne ljevice'"

Republikanski kandidat za predsjednika SAD Donald Tramp održao je, u saveznoj državi Sjeverna Karolina, prvi miting otkako je aktuelni predsjednik, demokrata Džozef Bajden izašao iz predsjedničke trke.

Tramp je rekao da je pobijedio Bajdena prije tri dana kada je odlučio da se povuče iz predsjedničke trke i naveo je da je protivkandidat odustao jer je gubio prema svim anketama, prenosi Glas Amerike.

Tramp je rekao da su Bajdenu lideri demokrata rekli da odustane ili će se u suprotnom pozvati na 25. amandman, te da je Demokratska stranka napravila veoma nedemokratski potez i da su ga istjerali.

"Sada imamo novu žrtvu koju treba da pobijedimo - lažljivu Kamalu Haris", rekao je, pogrešno izgovarajući njeno ime i nastavljajući da oštro kritikuje šta je uradila kada je u pitanju bezbjednost na južnoj granici.

Kamalu Haris opisao je kao "ultraliberalnu pokretačku snagu" koja bi trebalo da bude odgovorna za politiku Bajdenove administracije o imigraciji.

"Kao osoba nadležna za naše granice, Kamala ih je otvorila, što je omogućilo da 20 miliona ilegalnih stranaca uđe u našu zemlju iz cijelog svijeta", rekao je Tramp.

Bivši predsjednik je opisao Haris kao "najliberalniju političarku" ikada izabranu u američkoj istoriji.

"Ona je 'ludača' radikalne ljevice, koja će uništiti našu zemlju ako ikada bude izabrana. Nećemo to dozvoliti. Vratićemo se u Bijelu kuću i ponovo ćemo Ameriku učiniti velikom", rekao je bivši predsjednik u Sjevernoj Karolini, jednoj od nekolicine država koje se smatraju ključnim za pobjedu na predsjedničkim izborima 5. novembra.

Trampov skup počeo je dva sata prije nego što se Bajden obratio naciji iz Ovalne sobe da objasni zašto je odustao od predsjedničke trke pod sve većim pritiskom kolega demokrata.

Foks njuz je predložio da debata između Trampa i Kamale Haris bude 17. septembra, navela je ta mreža u saopštenju objavljenom juče.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније