Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J.

22. 07. 2024. 16:26 >> 16:27

šest i po godina zatvora

U Rusiji osuđena novinarka Radija Slobodna Evropa

Sud u Rusiji osudio je novinarku Radija Slobodna Evropa (RSE) Alsu Kurmaševu na šest i po godina zatvora, zbog širenja lažnih informacija o ruskoj vojsci, saopštili su danas predstavnici suda.

Suđenje je bilo tajno.

Presuda je donijeta u gradu Kazan u petak, istog dana kada je u Jekaterinburgu na 16 godina zatvora zbog špijunaže osuđen novinar Volstrit džurnala Evan Gerškovič.

Kurmaševa je osuđena zbog "širenja lažnih vijesti" o ruskoj vojsci, piše u saopštenju vrhovnog suda ruske provincije Tatarstan.

Sud je za AP potvrdio da je Kurmaševa osuđena na šest i po godina zatvora, ali je slučaj klasifikovan kao tajni, stoga detalji optužnice nijesu poznati.

Direktor RSE Stiven Kapus rekao je danas da je presuda Kurmaševoj "ismijavanje pravde" i da je jedina pravična presuda-oslobađajuća.

"Krajnje je vrijeme da se ova američka državljanka, naša draga koleginica, vrati svojoj porodici", izjavio je Kapus.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније