Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.

21. 07. 2024. 19:55 >> 21:54
3
Čitaj mi:

OBJAVIO PISMO

Bajden se povukao iz trke za predsjednika Amerike

Aktuelni predsjednik SAD Džo Bajden povukao se iz trke za predsjednika Amerike. To je javio Sky news.

Američki predsjednik je najavio da se više neće kandidovati za drugi mandat, piše Sky news. 

On je na mreži X objavio pismo u kom je naveo da je u najboljem interesu njegove stranke da se povuče i da se fokusira isključivo na ispunjavanje njegovih dužnosti predsjednika do kraja mandata.

"I dok je moja namjera bila da tražim reizbor, vjerujem da je u najboljem interesu moje stranke i zemlje da se povučem i fokusiram samo na ispunjavanje dužnosti predsjednika do isteka mandata", naveo je Bajden.

Džo Bajden je podržao svoju potpredsjednicu Kamalu Haris da preuzme njegovo mjesto kao kandidata Demokratske stranke na predsjedničkim izborima.

"Danas želim da ponudim svoju punu podršku Kamali da bude kandidat naše stranke ove godine. Demokrate, došlo je vrijeme da se ujedinimo i pobijedimo Trampa. Hajdemo", napisao je Bajden na mreži X.

Dodao je da je odabir Haris kao potpredsjednice 2020. godine bila "najbolja odluka koju je donio".

Bajden je ranije rekao da je u "najboljem interesu stranke i zemlje" da se povuče.

On je zahvalio gospođi Haris što je „izvanredan partner“ prije nego što ju je podržao da preuzme nominaciju stranke.

Podsjetimo, američki mediji saglasni su da je aktuelni šef Bijele kuće loše nastupio na prvoj debati sa Donaldom Trampom. Mucao je i zastajao, nije uvijek jasno formulisao svoje misli, a nakon događaja, televizijska kamera je uhvatila trenutak kada mu je Bajdenova supruga Džil pomogla da siđe niz stepenice.

U tom kontekstu, pozivi demokrata da se predloži još jedan kandidat postali su sve češći. Potpredsjednica Kamala Haris smatra se najvjerovatnijim kandidatom. U teoriji, stranka će imati priliku da zamijeni kandidata na kongresu u avgustu.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније