Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ Beta ]

19. 07. 2024. 22:22 >> 22:21

ITALIJA

Novinarka se sprdala sa visinom premijerke Meloni, sud joj izrekao kaznu od 5000 eura

Sudija u Milanu naredio je jednom italijanskoj novinarki da premijerki Italije Đorđi Meloni plati 5.000 eura na ime odštete jer se sprdala sa njenom visinom u objavama na društvenim mrežama.

U presudi donijetoj u srijedu a koju danas prenosi Asošijeted pres, za dvije objave novinarke Đulije Korteze sud je procijenio da se mogu izjednačiti sa "sramoćenjem po tjelesnoj osnovi". Njoj je za ovaj čin zaprijećeno i dodatnom kaznom od 1.200 eura, koja je izrečena uslovno.

U oktobru 2021. godine, dok je Meloni još bila u opoziciji, Korteze je postovala digitalno izmijenjenu fotografiju na društvenoj mreži Iks, prikazujući ovu desničarsku političarku kako stoji ispred police sa knjigama, sa slikom fašističkog diktatora Benita Musolinija u pozadini.

Meloni je reagovala preko Fejsbuka izjavom da je lažna fotografija ima "unikatnu težinu" i najavila tužbu.

Na to je reagovala Korteze, opisavši Meloni kao "malu ženu" a u odvojenoj objavi je napisala. "Ne plašim te se, Đorđa Meloni. Naposlijetku, imaš samo 1,2 metra visine. Čak te i ne mogu vidjeti."

Italijanski mediji pišu da je njena prava visina između 1,58 i 1,63 metra, ali se sama Meloni nikada o tome nije zvanično izjašnjavala.

Korteze je na presudu reagovala sinoć izjavom da italijanska vlada ima "ozbiljan problem sa slobodom izražavanja i novinarskim neslaganjem" i rekla je da razmatra ulaganje žalbe.

Nije ovo prvi put da Meloni poduzima pravnu akciju protiv novinara i drugih koji je javno kritikuju. Njenu desničarsku vladu ljevičarska opozicija optužuje za posezanje za tužbama radi vršenja pritiska na novinare i kritičare.

Advokat premijerke kaže da će 5.000 eura biti uplaćeno u dobrotvorne svrhe ako presuda protiv Korteze bude potvrđena i novac bude isplaćen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније