Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ ABC News ]

19. 07. 2024. 09:49 >> 09:51
Čitaj mi:

od SAD do Australije

Nema polijetanja i slijetanja aviona zbog tehničkih problema

Američke aviokompanije Amerikan erlajns, Junajted i Delta zatražile su od Saveza za civilno vazduhoplovstvo SAD (FAA) prizemljenje svih letova zbog globalnog problema sa računarima, navodi se u upozorenju FAA u petak ujutro.

FAA je od kontrolora letjenja zatražila da kažu pilotima da avio-kompanije trenutno imaju probleme u komunikaciji.

U međuvremenu, letovi u vazduhu će ostati u vazduhu, ali nijedan Amerikan, Junajted ili Delta let neće poletjeti, objavio je ABC Njuz.

Za sada nije poznato koliko je problem rasprostranjen, ali se zna da je aerodrom u Melburnu u Australiji takođe rekao da „doživljavaju globalni tehnološki problem“ koji utiče na njihove procedure prijavljivanja.

Problemi su prijavljeni i na aerodromu u Berlinu, gdje u petak ujutro nijedan avion nije mogao da sleti i poleti. Razlog je, kako se navodi, tehnički kvar koji je doveo do kašnjenja u obradi.

Prema nepotvrđenim informacijama, došlo je do masovnog kvara servera i rečeno je da su sistemi za hitne slučajeve pokrenuli.

Portparolka aerodroma je rekla će letovi vjerovatno biti obustavljeni do 10 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније