Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ N1 ]

18. 07. 2024. 11:13 >> 11:14

Vatra u Stambenom bloku

U požaru u Nici stradalo sedmoro, uključujući troje djece

Sedam osoba je poginulo, uključujući troje djece, u požaru koji je izbio rano jutros u zgradi u gradu Nici na jugu Francuske, piše BBC.

Lokalni tužilac je rekao da zvaničnici istražuju požar. Plamen je zahvatio gornje spratove stambenog bloka u oblasti Mulen u Nici, u blizini gradskog aerodroma, prenosi BBC.

Ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin rekao je da je među žrtvama troje male djece i da će policija „rasvijetliti okolnosti ove strašne tragedije“.

Požar je izbio na sedmom spratu.

Tužilac iz Nice Demijen Martineli rekao je novinarima da sam, u svjetlu prvih nalaza, „pokrenuo istragu o paljevinama kao uzroku smrti“.

Lokalni izvještaji kažu da je sedam žrtava dio iste porodice i da su poginula djeca imala pet, sedam i deset godina. Dvije osobe su, kako se navodi, pokušale da pobjegnu kroz prozor – jedna je umrla, a druga je u kritičnom stanju.

Gradonačelnik Nice Kristijan Estrozi rekao je da pored sedam žrtava, još 30 osoba je imalo tegobe zbog gutanja dima.

„Zamolio sam ministra unutrašnjih poslova da rasporedi bezbjednosne snage kako bi osigurali bezbjednost stanovnika i izbjegli nove incidente nakon ove tragedije koja se istražuje kao potencijalni palež“, rekao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније