Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B.

18. 07. 2024. 08:34 >> 08:34
Čitaj mi:

JOŠ JEDAN NAPAD NA FLORIDI

Ajkula izujedala muškarca, prijatelj ga spasio

Podvodni ribolovac preživio je napad ajkule kod ostrva Ki Vest na Floridi zahvaljujući prijatelju koji se suočio sa okeanskim predatorom, prenosi Fox njuz.

Hoze Abru, (37), rekao je lokalnim medijima da se bavio podvodnim ribolovom u blizi jednog grebena kod Ki Vesta kada ga je iznenadila ajkula i u ugrizla nekoliko puta.

Naglasio je da je imao sreće što je ribario sa prijateljem koji je doplivao do ajkule i zabio joj u čeljust svoju podvodnu pušku.

Nakon što je uplašio ajkulu, prijatelj je pozvao pomoć.

Abru je objasnio da je napad trajao desetak sekundi, a da ga je ajkula ugrizla za nogu i rame i pokušala da ga ugrize za grudi.

Rekao je da mu je jedina opcija da preživi bila da pobjegne.

„U takvoj situaciji nemate vremena da se plašite. Samo treba da pobjegnete od ajkule. To je jedina opcija”, naveo je on.

Prije mjesec dana jedna ajkula je usmrtila dvije osobe na sjeveru Floride i teško povrijedila tinejdžerku koja je sa majkom prvi put krenula na ljetovanje.

Prije sedam dana tinejdžer je zadobio teške povrede kada ga je ujela ajkula dok je vježbao tokom kampa za obuku spasilaca na Floridi.

Napad je uslijedio samo nekoliko dana nakon dva odvojena incidenta na plaži u Nju Smirna Biču, kada je ajkula 26-godišnjeg mladića ujela za stopalo, a 21-godišnjak je napadnut dok je igrao fudbal u plićaku.

Ajkule su se pojavile prije nekoliko dana i u Njujorku, zbog čega je najveća gradska plaža u SAD Rokavej bila zatvorena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније