Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Glas Amerike ]

18. 07. 2024. 07:15 >> 07:16

testiran posle događaja u las vegasu

Bajden pozitivan na kovid

Predsjednik SAD Džo Bajden ima kovid što je utvrđeno testiranjem posle događaja u Las Vegasu, saopšteno je iz Bijele kuće. Kako je rečeno, predsjednik je primio vakcine i bustere, i ima blaže simptome.

U saopštenju se dodaje da će se Bajden vratiti kući u Delaver gdje će biti u samoizolaciji i nastaviće da obavlja svoje dužnosti. Javnost će, kako se navodi, biti obaviještena o njegovom zdravstvenom stanju dok je u izolaciji.

Bijela kuća je u saopštenju dodala da je Bajden u poslijepodnevnim satima osjetio simptome u gornjem disajnom traktu - curenje iz nosa i neproduktivni kašalj, i da se osjećao slabo. Testiran je na kovid i rezultat je bio pozitivan.

"Predsjednik će biti u samoizolaciji u skladu sa uputstvima Centara za prevenciju i kontrolu bolesti (CDC) za one koji imaju simptome. Njegovi simptomi su blagi, disanje je normalno kao i temperatura, a saturacija je 97 odsto. Primio je i prvi dozu Pakslovida", navodi se u saopštenju.

Bijela kuća je potvrdila da Bajden ima kovid nakon što je predsjednik organizacije UnidosUS, koja se bavi ljudskim pravima latino populacije, objavio da predsjednik SAD neće biti u mogućnosti da govori na njihovom događaju u Las Vegasu jer ima kovid.

Ubrzo posle objave, kolona vozila u kojoj je bio predsjednik uputila se ka aerodromu, pošto je snimio intervju za jednu radio stanicu. Prije tog intervjua, Bajden se pozdravljao sa ljudima iz Meksika. Kada je kasnio da događaj UnidosUS, objavljeno je da je kovid pozitivan, javlja Rojters.

Bajden je proveo dvije noći u Vegasu, u kampanji.

Predsjednik je već nedeljama pod pritiskom nekih demorata da izađe iz trke za reizbor jer je suviše star, i drugi kandidat bi bio bolji izbor.

Ranije, Bajdenu je jak udarac zadao poznati demokratski kongresmen Adam Šif iz Kalifornije, koji je rekao da je vrijeme da Bajden prepusti kormilo nekom drugom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније