Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina biznis [ R.B. ]

14. 07. 2024. 09:20 >> 09:20

PODACI ZA 2023.

Pad prodaje stambenih nekretnina u EU

Prošle godine je broj transakcija prodaje stambenih nekretnina pao u 13 od 16 članica EU za koje je evropski statistički ured Eurostat imao podatke.

U međugodišnjoj usporedbi najveći pad bilježi Luksemburg, a najveći rast Kipar. Jedan od najvećih padova doživjela je i Slovenija, gdje se broj transakcija smanjio za petinu, prenosi SEEbiz.

Prošla je godina bila druga zaredom u kojoj je u većini članica EU zabilježen pad broja transakcija prodaje stambenih nekretnina. U 2022. pad je zabilježen u deset država članica.

Prema podacima Eurostata, lani je najveći međugodišnji pad broja takvih transakcija bio u Luksemburgu, i to 43,3 odsto. Slijede Austrija sa padom od 26,4 odsto, Mađarska i Finska sa po 24,5 odsto, te Francuska sa 21,5 odsto.

Odmah iza Francuske smjestila se Slovenija, u kojoj se prošle godine broj transakcija prodaje stambenih nekretnina smanjio 20 odsto.

S druge strane, najveći rast broja transakcija zabilježen je na Kipru, rast je iznosio 31 odsto. Rast je takođe zabilježen u Poljskoj 3,9 odsto i Irskoj 0,6 odsto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније