Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Hina ]

27. 06. 2024. 22:46 >> 22:46
Čitaj mi:

raspao se u više od 100 komada

Ruski satelit eksplodirao u svemiru

Ruski satelit raspao se u više od 100 komada u Zemljinoj orbiti tokom noći, prisilivši astronaute na Međunarodnoj svemirskoj stanici (MSS) da se sklone, objavila je u četvrtak NASA.

Nije objavljeno što je izazvalo incident.

Riječ je o satelitu za praćenje Zemlje RESURS-P1, koji se ne koristi od 2022.

Incident se dogodio u orbiti u blizini MSS. Američki astronauti morali su da se sklone u letjelici skoro sat vremena, objavila je NASA.

Američki radari detektovali su da se satelit raspao u oblak krhotina u noći između srijede i četvrtka, objavila je kompanija LeoLabs.

Američka svemirska komanda objavila je da je nastalo „više od 100 krhotina“, istakavši da one nisu nikakva prijetnja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније