Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ Beta/N1 ]

24. 06. 2024. 14:35 >> 14:35
Čitaj mi:

SAD upozoravaju Izrael

Ofanziva u Libanu mogla bi da izazove širi rat i uvuče Iran

Najviši oficir američke vojske upozorio je da bi izraelska ofanziva u Libanu protiv militantne grupe Hezbolah koju podržava Iran povećala rizik od šireg sukoba koji bi uvukao i Iran.

Izrael se već mjesecima bori protiv Hamasa koji uživa podršku Irana, dok se takođe upušta u svakodnevne okršaje sa takođe proiranskim Hezbolahom duž izraelsko-libanske granice.

General Vazduhoplovnih snaga SAD Čarls K. Braun, predsjedavajući Združenog generalštaba, rekao je novinarima da će Iran biti „skloniji da pruži veću podršku Hezbolahu“, dodajući da ti militanti imaju više resursa od Hamasa, prenosi Glas Amerike.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je ranije da će se „intenzivna faza“ borbe protiv Hamasa u Gazi završiti „vrlo brzo“. Ali on je dodao da će Izrael vjerovatno prebaciti trupe na granicu sa Libanom.

Rat u Gazi i rizik od šireg sukoba biće u fokusu današnjih razgovora u Vašingtonu između izraelskog ministra odbrane Joava Galana sa državnim sekretarom SAD Entonijem Blinkenom i sekretarom za odbranu Lojdom Ostinom.

“Spremni smo za svaku akciju koja može biti potrebna u Gazi, Libanu i u više oblasti“, rekao je Galan u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније