Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

21. 06. 2024. 21:10 >> 21:10
Čitaj mi:

NETANJAHU OCIJENIO

Gazi poslije rata potrebni 'deradikalizacija' i 'arapsko sponzorstvo'

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu je danas ocijenio da će Gazi poslije arta biti potrebni "deradikalizacija" i "arapsko sponzorstvo".

"Neprekidnu deradikalizaciju može da sprovede samo Izrael protiv oživljavanja terorističkih napora", rekao je Netanjahu za sajt vijesti "Pančboul" (Punchbowll). On smatra da da bi "deradikalizacija" pomogla da se "Palestinci nauče drugačijoj budućnosti od uništenja Izraela i ubijanja svakog Jevrejina na planeti".

Potrebna je i obnova srušenog koju bi predvodila međunarodna zajednica, a Netanjahu smatra da mora biti "civilne administracije da upravlja" što bi se najbolje moglo uraditi u saradnji sa "arapskim sponzorstvom" i "uz pomoć arapskih zemalja", prenijeli su izraelski mediji.

Na pitanje o objavljivanju svoje video-poruke u kojoj je kritikovao SAD zbog, kako je rekao, zadržavanja isporuke teškog oružja Izraelu, Netanjahu je odgovorio da je to morao da učini jer mjesecima nije uspio da to riješi pregovorima s američkim zvaničnicima.

Kritiku izraelskog premijera o zadržavanju snabdijevanja Izraela američkim oružjem, posebno teškim bombama od 900 kilograma, portparol Bijele kuće Džon Kirbi je sinoć ocijenio kao "razočaravajuću" jer "ni jedna druga država ne čini više nego SAD da pomogne Izraelu da se odbrani od prijetnje Hamasa".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније