Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Slobodna Evropa [ M.V. ]

16. 06. 2024. 17:29 >> 17:31

POTVRDILO MINISTARSTVO

Četrnaest Jordanaca umrlo na hadžu, u Meki i do 47 stepeni

Tokom hodočašća u Meku umrlo je 14 državljana Jordana, od kojih neki od posljedica toplotnog udara, dok se još 17 vodi kao nestalo, saopštilo je 16. juna jordansko Ministarstvo vanjskih poslova.

Najmanje šest smrtnih slučajeva je uzrokovano vrućinom, saopštilo je ministarstvo, dodajući da će temperature u Meki 17. juna dostići 47 stepeni Celzijusa.

Nije precizirano da li je veći broj umrlih u nedjelju posljedica vrućina. Hadž, koji će se završiti 19. juna, jedno je od najvećih masovnih okupljanja na svijetu, a očekuje se da će na njemu ove godine učestvovati više od 1,8 miliona hodočasnika, saopštio je glavni saudijski zavod za statistiku.

Stampedo, požari šatora, vrućina i drugi faktori uzrokovali su stotine smrtnih slučajeva tokom ovog važnog vjerskog događaja u posljednjih 30 godina.

Saudijsko ministarstvo zdravlja izdalo je prošle sedmice upozorenje na visoku temperaturu i savjetovalo hodočasnicima da piju puno vode i izbjegavaju boravak na otvorenom tokom najtoplijeg dijela dana između 11 i 15 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније