Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

MINA [ M.V. ]

15. 06. 2024. 21:41 >> 21:41

INDEKS

Raspoloženje potrošača u SAD-u dodatno palo u junu

Vrijednost indeksa raspoloženja potrošača o ekonomskim prilikama u junu je u odnosu na maj pala sa 69,1 bodova na 65,6 bodova.

Indeks je pao na najniži nivo od novembra prošle godine, kada je dostigao 61,3, izvijestio je Univerzitet Mičigen, prenosi SEEbiz.

Podaci su razočarali analitičare koji su očekivali da će indeks porasti na 72 boda. Raspoloženje američkih potrošača nastavlja se pogoršavati.

Pad indeksa odražava značajan pad indeksa trenutnih ekonomskih prilika, koji je sa 69,6 bodova u maju skliznuo na 62,5 bodova. U međuvremenu je indeks očekivanja potrošača pao nešto manje, sa 68,8 na 67,6 bodova.

Glavna ekonomistkinja za istraživanje potrošača na Univerzitetu, Džoan Hsu, kazala je da su potrošači sve lošiji zbog visokih cijena i nižih prihoda.

Dugoročna inflaciona očekivanja porasla su na 3,1 odsto, dostigavši najviši nivo od novembra prošle godine, kada su iznosila 3,2 odsto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније