Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ B92 ]

14. 06. 2024. 20:43 >> 20:43
Čitaj mi:

TRAMP

"Da sam ja na čelu Amerike, rat u Ukrajini se nikad ne bi desio"

Bivši američki predsjednik Donald Tramp rekao je da se slagao sa ruskim liderom Vladimirom Putinom, iako njihov odnos nije uvek bio blag.

Bivši američki predsjednik je dodao da mu je lakše da ima posla sa jakim nego sa slabim liderima.

"Rat u Ukrajini se nikada ne bi desio da sam ja bio predsjednik. To je sramota. Toliko mrtvih ljudi sa obje strane, toliko gradova, sela i objekata je uništeno. Da sam ja bio predsjednik, ne bi se desilo ništa od toga, i nije se desilo za četiri godine mog mandata", rekao je Tramp.

Poručio je da ako ponovo postane predsjednik, mogao da povrati poštovanje koje su SAD izgubile.

Tramp je, kako je naveo, bio dobar i sa Vladimirom Zelenskim i sa Vladimirom Putinom sa kojim i sada ima dobre odnose.

Istovremeno, prema Trampovim riječima, bio je oštar prema ruskom kolegi, a kao primjer je naveo to što je sabotirao realizovanje izgradnje gasovoda "Sjeverni tok 2" – najvećeg ruskog projekta.

On je dodao taj gasovod je namijenjen da snabdeva gasom čitavu Evropu, a naročito Njemačku.

I Putin je u februaru u intervjuu Takeru Karlsonu rekao da je imao dobar odnos sa Trampom.

Početkom juna, na sastanku sa inostranim medijima, Putin je poručio da je Rusiji nevažno ko će biti na čelu SAD, budući da neće doći do velikih promjena.

"Nikoga u Americi ne zanima Ukrajina, zanima ih da Amerika bude moćna i velika. Ne žele da dozvole uspjeh Rusije zato što to vide kao prijetnju svojoj hegemoniji", istakao je Putin.

Sljedeći predsjednički izbori u SAD biće održani 5. novembra. Glavni rivali u izbornoj trci su aktuelni predsjednik SAD Džozef Bajden i Tramp.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније