Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ N1 ]

13. 06. 2024. 21:58 >> 21:58

Atena Farghadani

Iranska karikaturistkinja osuđena na šest godina zatvora zbog „vrijeđanja svetih uvjerenja“

Islamski revolucionardni sud osudio je iransku karikaturistkinju Atenu Farghadani na šest godina zatvora zbog "vrijeđanje svetih uvjerenja" i "propagande" protiv Islamske republike, saopštio je danas njen advokat Mohamad Mokimi za Radio Farda RSE.

On je istakao da je sud izrekao najoštrije moguće kazne za obe optužbe, navodeći broj prekršaja koje je ona navodno počinila.

Ovo nije prvi susret Farghadani s iranskim pravosudnim sistemom, jer je već odslužila 18 mjeseci zatvora zbog optužbi koje uključuju „okupljanje i dosluh“, „propagandne aktivnosti protiv države“ i „vrijeđanje rukovodstva i predsednika“.

Njeno posljednje hapšenje bilo je 14. aprila, nakon čega je Mokimi prijavio da je teško pretučena.

Odbijajući da prihvati kauciju koja joj je određena za pritvor, Farghadani je prebačena u zatvor Kvarhak u blizini Teherana, poznat po teškim uslovima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније