Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

12. 06. 2024. 22:59 >> 22:59
Čitaj mi:

DANSKA

Uhapšena Ruskinja, pomagala stranoj obavještajnoj agenciji?

Danska bezbjednosna agencija je danas privela rusku državljanku na ispitivanje, pod sumnjom da je pomagala stranoj obavještajnoj agenciji.

Neimenovana žena se suočava sa optužbama da je omogućila rad stranoj obavještajnoj službi u Danskoj, uključujući pomoć u propagandnim aktivnostima, saopštila je danska služba bezbjednosti (PET), za Asošijeted pres.

U saopštenju se ne navodi da li je ta žena koja je privedena u utorak, na jugu Danske, puštena na slobodu nakon ispitivanja.

Danska TV DR objavila je da je ruska državljanka, "centralna ličnost u ruskoj zajednici u Danskoj", koja je dobila novac od moskovskog državnog fonda - Ruska fondacija. DR navodi da je ona nudila i pravnu pomoć drugim Rusima u toj skandinavskoj zemlji.

Pozivajući na hitno oslobađanje žene, ruski ambasador u Kopenhagenu Vladimir Barbin osudio je njeno pritvaranje kao "drsku i besramnu provokaciju danskih službi bezbjednosti sa ciljem da zastraše ruske sunarodnike, diskredituju njihove neprofitne grupe zbog održavanja kontakta sa maticom".

Barbin je insistirao da je njeno pritvaranje povezano sa "lažnim informacijama" objavljenim u danskim medijima o Ruskoj fondaciji. On je rekao da je organizacija nudila podršku i zaštitu Rusima koji žive u inostranstvu i da im samo pomaže u Danskoj da "shvate danski zakon".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније