Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ RTS/N1 ]

12. 06. 2024. 09:16 >> 09:16
Čitaj mi:

sve bile u kavezu

Više od 1.000 životinja izgorjelo u požaru na pijaci u Bangkoku

Psi, mačke, zmije, pacovi, pitoni i gekoni, njih više od 1.000, stradali su u požaru na pijaci u Bangkoku. Očevici ističu da su se ubrzo nakon izbijanja požara čuli jezivi krici životinja koje su bile zatvorene u svojim kavezima. Organizacije za zaštitu životinja tvrde da su uslovi na pijaci loši, a trgovci od vlasti zahtijevaju odštetu.

Više od 1.000 životinja stradalo je u skoro 120 prodavnica koje su uništene u požaru koji je izbio na pijaci Čatučak u Bangkoku.

Vlasti okruga saopštile su da je požar izbio usljed kvara na električnim instalacijama, i da je ugašen 30 minuta kasnije.

Navodi se i da nema izvještaja o ljudskim žrtvama ili povrijeđenima, prenosi Bi-Bi-Si.

Stradale su razne vrste ptica, psi, mačke i zmije, koji su izgorjeli u svojim kavezima u zoni kućnih ljubimaca.

Jezivi krici životinja
Među izgorjelim životinjama bili su i pacovi, pitoni i gekoni. Očevici opisuju da su se sat vremena nakon požara čuli jezivi krici životinja.

Vlasnici su gubitke prijavili nadležnim institucijama, očekujući nadoknadu.

„Ništa nijesam mogao da uradim da ih spasem, sve zmije su izgorjele. Ni sam ne znam kolika je šteta“, rekao je vlasnik prodavnice koja je izgorjela u požaru.

Pijacu vikendom posjeti i do 200.000 turista
Čatučak je jedna od najvećih pijaca u jugoistočnoj Aziji. Svakog vikenda pijacu posjeti skoro 200.000 turista. Na pijaci se kao kućni ljubimci prodaju psi, ptice, kornjače, pitoni i ostali gmizavci.

Loši ulsovi i „sramota Bangkoka“
Dio pijace gdje su se prodavale životinje dugo je bio kritikovan zbog loših životnih uslova životinja. Fondacija prijatelja divljih životinja na Tajlandu opisala je pijacu Čatučak kao „sramotu za Bangkok“.

„Mnoge od tih jadnih životinja se krijumčare u zemlju, često ilegalno. To je nemoralno, okrutno, opasno po zdravlje i bezbjednost i potpuno nepotrebno“, rekao je direktor fondacije Edvin Vik.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније