Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Mina ]

11. 06. 2024. 22:52 >> 22:51
Čitaj mi:

najavio austrijski kancelar

Opšti izbori u Austriji 29. septembra

Opšti izbori u Austriji biće održani 29. septembra, saopštio je austrijski kancelar Karl Nehamer.

„Na sjutrašnjoj sjednici Vlade, 29. septembar biće određen kao datum izbora za Nacionalni savjet“, naveo je Nehamer na platformi X.

On je dodao da se time omogućava parlamentu da ispuni svoj puni petogodišnji mandat kao što se očekivalo, prenosi Rojters.

Nacionalni savjet je donji dom parlamenta.

Austrijska krajnje desničarska Partija slobode obećala je, nakon što je pobijedila na izborima za Evropski parlament (EP) u toj zemlji, da će prenijeti zamah svoje prve pobjede na evropskim izborima na nacionalno glasanje za parlament.

U Austriji, kao i u Francuskoj, na izborima za EP pobijedile su stranke desnice. U Francuskoj je zbog toga predsjednik Emanuel Makron raspustio skupštinu i i raspisao nove izbore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније