Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Beta ]

08. 06. 2024. 15:30 >> 15:46
1
Čitaj mi:

optužio Zapad za napetost s Moskvom

Fico u bolnici glasao na evropskim izborima

Premijer Slovačke Robert Fico, ranjen u nedavnom atentatu, objavio je danas sliku kako u bolnici glasa na izborima poslanika Evropskog parlamenta i ponovo optužio Zapad da podstiče napetost u odnosima s Rusijom.

Fico koji je naklonjen ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu i protivi se vojnoj pomoći Kijevu, pogođen je sa četiri metka 15. maja dok je pozdravljao svoje pristalice u mjestu Handlova.

„Glasao sam u bolnici“, rekao je 59-godišnji Fico na Fejsbuku uz sliku kako glasa stojeći, naslonjen na štaku.

„Potrebno je izabrati članove Evropskog parlamenta koji će podržati mirovne inicijative, a ne nastavak rata“, rekao je Fico.

On je uz to kritikovao to što su države Zapada što su ove nedjelje dozvolile Ukrajini da oružjem dobijenim od njih napada ciljeve na ruskoj teritoriji.

Ocijenio je da je to dokaz da „velike zapadne demokratije ne žele mir, već povećanje napetosti u odnosima s Ruskom Federacijom, što se i dešava“.

Fico je ponovio obećanje da neće uvući Slovačku u „takve vojne avanture“.

Slovačka na evro-izborima treba da izabere svojih 15 poslanika za Evropski parlament u kojem je ukupno 720 članova iz država EU. Višednevni izbori se završavaju sjutra kada će glasati građani većine država.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније