Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ N1 ]

02. 06. 2024. 10:24 >> 10:54
Čitaj mi:

KONCERT U TEHERANU

Iranske vlasti uhapsile 35 rokera, tvrde da su satanisti

Iranske vlasti uhapsile su 35 osoba tokom racije na "skupu satanista" u provinciji Kuzestan, na jugozapadu Irana, izvijestili su danas lokalni mediji, prenosi AFP.

Do racije je došlo nakon što je policija „identificirala lokaciju“ skupa, gdje su bili „znakovi i simboli satanizma, alkohola i droge“, navodi iranska novinska agencija ISNA.

Ukupno su „31 muškarac i četiri žene koji su bili prisutni na licu mjesta“ privedeni i proslijeđeni pravosudnim organima, navodi ISNA, pozivajući se na šefa lokalne policije.

Iranske vlasti izjednačavaju koncerte rok muzike, posebno hard roka, koji su zabranjeni u toj zemlji, sa satanistizmom.

Konzumacija alkohola je takođe strogo zabranjena u ovoj muslimanskoj zemlji.

Sredinom maja, policija je uhapsila više od 250 ljudi, uključujući tri Evropljanina, zapadno od glavnog grada Teherana, na sličnim osnovama, a 2007. godine policija je uhapsila oko 230 ljudi koji su prisustvovali nezakonitom rok koncertu u blizini Teherana, optužujući ih da su obožavatelji Satane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније