Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Beta ]

30. 05. 2024. 18:40 >> 18:40
Čitaj mi:

Islamski džihad

Objavljen ponovo snimak taoca, zatočenog u Gazi

Palestinski Islamski džihad objavio je danas drugi video-snimak taoca Aleksandra (Saše) Trufanova u Pojasu Gaze, ovog puta uz očit dokaz da je snimljen nedavno, prenijeli su izraelski mediji.

U izjavi u trominutnom videu, za koju izraelski mediji kažu da su je diktirali otmičari, aludira se na odluku Izraela da zabrani rad katarskoj televiziji Al Džazira što je bilo 5. maja, te to nagovještava da je snimak iz ovog mjeseca.

Islamski džihad je u utorak objavio video snimak Trufanova, koji je trajao 30 sekundi i nije bilo nikakvih nagovještaja kada je snimljen.

I Islamski džihad i Hamas su ranije objavljivali slične video snimke talaca koje drže te organizacije, u okviru onoga za šta Izrael kaže da je sramni psihološki rat.

Trufanov je otet 7. oktobra 2023. iz kibuca Nir Oz zajedno sa svojom majkom, bakom i djevojkom.

Sve one su puštene na osnovu sporazuma o primirju i razmjeni talaca za palestinske zatvorenike u izraelskim zatvorima. Njegov otac je ubijen.

U napadu palestinskih ekstremista predvođenih Hamasom na jug Izraela 7.oktobra prošle godine ubijeno je oko 1.200 ljudi, većinom civila i oteto i u Gazu odvedeno više od 250 talaca.

Još ih je zatočeno oko 130, ali se zna da li su svi živi.

Većina izraelskih medija ne prenosi takve video snimke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније