Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ Beta ]

28. 05. 2024. 22:08 >> 22:07
Čitaj mi:

ZELENSKI

"Putin pokušava da izdejstvuje neuspeh mirovnog samita o Ukrajini"

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski optužio je danas ruskog predsjednika Vladimira Putina da pokušava da izdejstvuje da "propadne" mirovni samit o Ukrajini predviđen sredinom juna u Švajcarskoj.

"Putina je jako strah samita za mir. Pokušava da izdejstvuje da taj samit propadne i nastavlja na tome da radi", rekao je Zelenski na konferenciji za novinare u Briselu zajedno sa belgijskim premijerom Aleksandrom De Kroom.

Zelenski je takođe pozvao predsednika SAD Džoa Bajdena da ne propusti da dođe na mirovni samit i rekao da bi odsustvo američkog predsjednika na tom skupu bilo isto kao i "aplaudirati" ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

"Njegovo odsustvo bilo bi kao da aplaudirate Putinu", rekao je Zelenski na konferenciji za novinare u Briselu, gdje je potpisao sporazum o bezbjednosnoj saradnji sa belgijskim premijerom i dobio obećanje Belgije o pojačanoj podršci u ratu sa Rusijom.

Vašington još nije potvrdio dolazak Bajdena na konferenciju koja se održava 15. i 16. juna u Švajcarskoj.

Oko 90 zemalja već je potvrdila učešće na samitu.

Zemlje koje ne dolaze na samit su "zadovoljne" ratom koji uništava Ukrajinu više od dve godine", zaključio je Zelenski.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније