Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

25. 05. 2024. 16:27 >> 16:39

ČETIRI POVRIJEĐENE I JEDNA UHAPŠENA

Sukob u Londonu pristalica i protivnika vlasti Irana

U sukobima u Londonu pristalica poginulog iranskog predsjednika Ebrahima Raisija i njegovih protivnika četiri osobe su povređene, a jedna je uhapšena, saopštila je danas policija bilans nereda u petak uveče.

Sukob je izbio u Vembliju, u zapadnom Londonu, tokom skupa u čast Raisija koji je poginuo pri padu helikoptera u nedjelju, a sahranjen je u četvrtak. Demonstranti su se okupili ispred prostorija gdje je bio skup i došlo je do sukoba s pristalicama vlasti u Iranu.

Raisi koji je predstavljao glavnu fuguru iranskog tvrdolinijaškog islamskog režima i važio za potencijalnog nasljednika Alia Hamneia na mjestu vrhovnog vođe Irana, poginuo je s ministrom spoljnih poslova i još šest zvaničnika u nesreći na planinskom sjeverozapadu zemlje u nedjelju.

Neki Iranci u dijaspori su pozdravili Raisijevu smrt. U Londonu je velika iranska zajednica u dijaspori, od kojih je većina iz te zemlje pobjegla poslije "Islamske revolucije" 1979.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније