Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ Beta ]

25. 05. 2024. 16:52 >> 16:55

video obraćanje

Zelenski tvrdi da je Ukrajina povratila teritoriju u oblasti Harkova

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je izjavio da je ukrajinska vojska uspjela da povrati teritorije koju su prethodno zauzele ruske trupe u oblasti Harkova na sjeveroistoku zemlje.

U svom video obraćanju u petak uveče Zelenski je rekao da su "naši vojnici uspjeli da preuzmu borbenu kontrolu nad graničnim područjem gdje su ušli ruski okupatori".

Komentari Zelenskog u suprotnosti sa onima koje su dali ruski zvaničnici.

Član Donjeg doma ruskog parlamenta Viktor Vodolacki, rekao je da ruske snage sada kontrolišu više od polovine grada Vovčanska, pet kilometara unutar granice, prenijela je ruska državna novinska agencija Tass.

Nije moguće nezavisno potvrditi ove njegove navode.

Vodolacki je takođe dodao da će, kada Vovčansk bude zauzet, ruske snage krenuti na gradove Slavjansk, Kramatorsk i Pokrovsk u susjednoj Donjeckoj oblasti.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da je cilj ruske vojske da stvori "tampon zonu" u oblasti Harkova kako bi spriječila ukrajinske prekogranične napade.

Grad Harkov, koji je glavni grad istoimene oblasti, udaljen je oko 20 kilometara od ruske granice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније