Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ N1 ]

25. 05. 2024. 09:42 >> 09:42

PRIJE OLIMPIJSKIH IGARA

Pariski metro će biti produžen do aerodroma Orli

Produžetak linije 14 pariskog metroa, koji će ići do aerodroma Orli, drugog po veličini u Francuskoj, južno od Pariza, biće svečano otvoren 24. juna, mjesec dana prije Olimpijskih igara, saopštila je uprava pariskog metroa (RATP).

„To će biti najduža linija u mreži metroa“, napisala je RATP na platformi X.

Očekuje se da će predsjednik Francuske Emanuel Makron inaugurisati to proširenje, koje se smatra ključnom infrastrukturom uoči OI u Parizu.

Sa svojih sedam stanica i 14 dodatnih kilometara, linija 14, koja je opremljena automatskim pilotskim sistemom, treba da postane najprometnija u metrou do sredine 2025. godine, sa milion putnika dnevno.

Ta linija će se smatrati ključnom za saobraćaj tokom OI, jer će prolaziti ispod zemlje do olimpijskog grada sportista u Sen Deniju, ali i obližnjeg fudbalskog stadiona.

Očekuje se oko 700.000 putnika dnevno na toj liniji tokom Igara od 26. jula do 11. avgusta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније